מדוע השיער שלנו משתנה במהלך היום?

מדוע השיער שלנו משתנה במהלך היום? מדע השיער מסביר – השיער שלנו עשוי מקרטין המושפע ממגוון גורמים סביבתיים ופיזיולוגיים

הסיבות המדעיות לשינויים במרקם ובמראה השיער במהלך היום:

לחות סביבתית

הקרטין – החלבון העיקרי בשיער – רגיש מאוד לשינויי לחות. כשרמת הלחות עולה מעל 70%, סיבי השיער סופחים נוזלים ומתנפחים, מה שגורם לתספורת להיראות פרועה ומסולסלת יותר. לעומת זאת, באקלים יבש, השיער עלול להיראות יותר מיושר, שביר ומקורזל.

טמפרטורה וחום

מחקרים מראים כי עלייה בטמפרטורת הגוף גורמת לבלוטות השומן בקרקפת להפריש יותר סבום. תהליך זה יכול להפוך את השיער למבריק יותר או שומני יותר תוך שעות ספורות וכמובן שטוח.

פעילות גופנית והזעה

במהלך פעילות גופנית, הזעה מכילה מלחים וחלבונים המשנים את מבנה השיער זמנית. יתר על כן, ההזעה מעלה את רמת ה-pH של הקרקפת, מה שיכול להשפיע על מראה השיער.
בד"כ פעילות גופנית מגיעה ביחד עם הצורך של "מתיחת השיער לקוקו" ושלל איסופים נוספים אשר תורמים לשינוי במראה השיער, במיוחד שיער מתולתל.

אינטראקציות פיזיות

כל מגע עם השיער – החל מסירוק וכלה בהנחת משקפיים או כובע – יוצר חיכוך המשנה את מבנה השיער. החיכוך גורם להתפרקות מבנה השיער, מה שמשפיע על המרקם והברק.

מוצרי טיפוח

פולימרים במוצרי שיער יוצרים שכבה דקה על סיבי השיער. שכבה זו מתנהגת באופן דינמי ומגיבה לתנאי סביבה, טמפרטורה ולחות, ולכן המראה משתנה.

מחזור השינה

במהלך השינה, השיער נחשף לחיכוך עם הכרית, מה שיוצר שינויים מבניים זמניים שמשפיעים על מבנה השיער.

לסיכום, השיער שלנו הוא מערכת דינמית ומורכבת, המושפעת ממספר רב של גורמים סביבתיים ופנימיים. הבנת "התנהגות השיער" בעקבות השינויים וההתנהלות יכולה לסייע לנו בטיפוח נכון ומושכל יותר.

כתיבת תגובה

סגירת נגישות